Centrul Transfrontalier de Hosting si Sprijin in Afaceri al IMM-urilor din judetul Timis si din districtul Banatul de Sud
În prealabil a fost stabilit un colectiv mixt de specialişti inclusiv din cadrul echipei de proiect, numit de către coordonatorul de proiect. Colectivul are în componenţă asistenţii manager de proiect şi câte un consultant jurist, din partea fiecărui partener. S-a realizat organizarea unui colectiv specializat pentru înfiinţarea Centrului şi convenirea unui program comun de activitate, cu asigurarea condiţiilor optime de comunicare şi coordonare între membrii acestuia.
Pe durata implementării proiectului, sunt găzduite în prezent gratuit, timp de 4 luni de zile, 6 IMM-uri sârbe în Timişoara şi 4 IMM-uri româneşti în Alibunar. Acestea sunt:
S-a depăşit numărul de firme cu care s-au încheiat şi contracte în vederea găzduirii gratuite în prima serie pilot, deoarece echipa de proiect împreună cu membrii GICOP au dorit ca să se poată verifica şi consecvenţa firmelor antrenate pe toată perioada celor 4 luni.
S-a avut in vedere amenajarea în regie proprie a unor incinte deja existente în Timişoara şi în Pancevo/Alibunar, proprietate ale partenerilor de proiect, în vederea asigurării desfăşurării activităţii de hosting.
S-a realizat o bază de date comună a Centrului, cu interconectarea la cele existente ale organizaţiilor partenere şi/sau ale instituţiilor/autorităţior interesate precum şi realizarea unui WEB site propriu al Centrului.
Activitatea a avut în vedere asistarea tehnică şi administrativă a derulării serviciului contractat de realizare a sistemului informatic de lucru în reţea pentru managerii firmelor, care au fost găzduite şi a bazei de date, de interconectare a acesteia cu alte baze de date,etc.
De asemenea s-a convenit asistarea tehnică şi administrativă a derulării serviciului contractat de realizare şi operaţionalizare a paginii WEB. S-a stabilit ca întreţinerea şi actualizarea bazei de date, medierea unui forum al utilizatorilor,să fie realizate ca activităţi aplicative ale studenţilor de la Facultatea de Inginerie a Universităţii Ioan Slavici. Site-ul va facilita schimbul de experienţă dintre IMM-uri şi microîntreprinderi; numărul de accesări ale web-siteului şi ale bazei de date vor fi contorizate.
Site-ul este găzduit pe pagina www.islavici.ro, propriu Fundaţiei pentru Cultură şi Învăţământ Ioan Slavici, cu un link special Programul de vecinătate România-Serbia Pe site se regăsesc toate informaţiile referitoare la proiect (participanţi, activităţi, rezultate etc.). Universitatea "Ioan Slavici" a asigurat încărcarea informaţiilor pe site-ul proiectului;
Activităţile Centrului:
Servicii specializate:
Servicii de asistenţă::
Pentru mai multe detalii accesati siteul proiectului: http://www.cthsa-timis-serbia.ro