GDPR - Prelucrare date personale

GDPR - Prelucrare date personale

Postat de: admin Ultima actualizare: Joi, 31/10/2019 1570 Vizualizari

Protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date

Regulamentul (UE) 2016/679 a fost adoptat de Parlamentul European şi Consiliu în data de 27 aprilie 2016, a fost publicat în Jurnalul Oficial Uniunii L119 din 4 mai 2016, iar prevederile lui vor fi aplicabile începând cu data de 25 mai 2018.

Regulamentul general privind protecţia datelor impune un set unic de reguli, direct aplicabile în toate statele membre ale Uniunii şi înlocuieşte Directiva 95/46/CE şi, implicit, prevederile Legii nr. 677/2001.

Domeniu de aplicare:

  • este direct aplicabil în toate statele membre UE;
  • protejează drepturile tuturor persoanelor aflate pe teritoriul UE, indiferent de poziţionarea geografică a operatorului de date;
  • extinde sfera de aplicare şi asupra operatorilor de date stabiliţi în afara UE, în măsura în care bunurile şi/sau serviciile acestora sunt adresate (şi) persoanelor aflate pe teritoriul UE; acești operatori de date vor trebui să respecte regulile şi principiile stabilite de Regulament.

 

Documente atasate

inapoi la top