Elevii - Managerii Viitorului

Elevii - Managerii Viitorului

Postat de: admin Ultima actualizare: Luni, 11/03/2013 6284 Vizualizari

Proiectul isi propune dezvoltarea profesionala interdisciplinara a elevilor din domeniul economic prin crearea unui sistem de formare si practica atat in domeniul lor cat si in alte arii curriculare conexe acestuia.

Obiectivul general urmarit la nivelul parteneriatului este acela de a creste gradul de ocupare prin corelarea aptitudinilor si cunostintelor dobandite pe parcursul educatiei liceale cu perioade de practica.

Obiectivele specifice stabilite in cadrul proiectului vizeaza formarea tinerilor economisti in corelatie cu cerintele pietei muncii astfel incat acestia, in calitate de viitoare resurse umane, sa :
-fie capabili a se integra cu usurinta la locul de munca viitor
-fie capabili sa poata lua decizii din punct de vedere economic
-aiba aptitudinile si competentele necesare initierii si dezvoltarii unei afaceri
-poata intelege si integra domeniul lor in mediul antreprenorial, premisa ce reprezinta un important factor de stimularea a interesului acestora fata de educatie dar si dezvoltare a mediului economic. Implicarea acestora in mediul antreprenorial va stimula si va determina implicit nevoia de cunoastere continua, in special din dorinta si necesitatea acestora de a-si dezvolta propria afacere.

Competentele urmarite se vor crea prin elaborarea si desfasurarea unei perioade de orientare profesionala dar si a unui program succint si coerent prin care se vor infiinta 10 firme de exercitiu a cate 30 persoane, ce vor beneficia de:
-orientare profesionala prin care elevii vor face parte dintr-un program practic de construire si consolidare a unui CV relevant integrarii acestora pe piata muncii;
-work-shop-uri prin care vor dobandi competente interdisciplinare relationate cu pregatirea lor si mediul antreprenorial, necesare integrarii acestora pe piata muncii;

Pentru mai multe detalii vizitati: http://www.practica-elevi.ro/

inapoi la top