ACTIVITĂȚI:

WATCH PARTY ”EUROVISION LIVE DIN TIMIȘOARA:

Cultura și divertismentul sunt aspecte pe care le susținem în cadrul Ligii noastre. De aceea am creat un eveniment Eurovision de tip watch party, desfășurat pe 3 seri, semifinale și finală, care a fost un real succes. Participanții s-au bucurat de o atmosferă plină de energie și entuziasm în timp ce urmăreau spectacolul european.

Pentru a face experiența lor cât mai plăcută, am pregătit pentru fiecare participant un  goody bag. Acestea au inclus o sticlă mărturie pentru a păstra amintirea evenimentului, un breloc de chei în formă de trofeu Eurovision, diverse stickere cu tematică muzicală, un thank you card special și dulciuri delicioase.

Evenimentul s-a desfășurat în sala de evenimente a universității, unde am pus la dispoziția participanților proiecția și sunetul de cea mai înaltă calitate, asigurând astfel o experiență vizuală și auditivă excelentă, pentru a aduce atmosfera unui adevărat spectacol Eurovision.

Pe lângă vizionarea prestațiilor artistice din timpul semifinalelor și finalei, participanții s-au putut bucura și de diverse gustări și băuturi oferite de către noi.

Pentru ca evenimentul să fie și mai interactiv, am pus la dispoziția participanților tabele de punctaj, asemenea celor folosite în competiția Eurovision. Acestea au permis fiecărui participant să își noteze favoritele și să vadă cum se desfășoară votul în timp real. Așa s-a creat o atmosferă de competiție prietenoasă pe tot parcursul evenimentului.

Evenimentul atras oameni din diverse orașe, precum Timișoara, Cluj, Târgu Mureș și Oradea, dar și din Țările de Jos, ceea ce a adus o diversitate culturală și o atmosferă internațională. Participanții au interacționat între ei, au schimbat impresii și au creat amintiri de neuitat în timpul acestor trei seri pline de muzică și distracție.

În final, evenimentul Eurovision de tip watch party s-a dovedit a fi un succes, aducând toți participanții împreună într-o experiență colectivă și plină de bucurie. Cu siguranță, aceștia vor dori să se reîntâlnească și în anii următori pentru a trăi din nou emoția și entuziasmul Eurovisionului.

ACTIVITATE CARITABILĂ CRĂCIUN ”DĂRUIEȘTE MAGIE DE SĂRBĂTORI”

O parte importantă a activităților noastre constă în organizarea de proiecte caritabile de Crăciun. Activitatea caritabilă organizată de către noi reprezintă un efort al studenților și cadrelor didactice de la Universitatea „Ioan Slavici” din Timișoara, de a aduce bucurie și sărbătoare unei familii cu 11 copii din Lugoj.

Cu scopul de a aduce lumina sărbătorilor de iarnă în casele celor care se confruntă cu diferite dificultăți materiale, L.U.I.S. a organizat colecte de fonduri și bunuri, implicându-se în strângerea de pachete de Crăciun pentru această familie specială.

Pachetele de Crăciun erau pregătite cu multă atenție și dragoste de către membrii și voluntarii acestei organizații studențești. Acestea conțineau alimente, fructe, dulciuri, jucării și alte obiecte necesare în perioada sărbătorilor de iarnă.

Momentele de bucurie și fericire au fost aduse în viața acestei familii prin livrarea și înmânarea pachetelor de Crăciun. Copiii au fost extrem de entuziasmați și emoționați să primească darurile, iar părinții au fost recunoscători pentru gestul de generozitate și umanitate.

Prin intermediul acestei activități caritabile, L.U.I.S. și membrii săi au adus nu doar bucurie materiale, ci și speranță și încurajare unei familii care trece printr-o perioadă dificilă. Această inițiativă nu doar încurajează spiritul de dăruire și ajutor reciproc, dar și oferă exemple pozitive tinerilor și comunității în general.

Astfel, prin activitatea caritabilă „Dăruiește magie de sărbători”, Liga Universității „Ioan Slavici” din Timișoara a reușit să transforme o perioadă dificilă într-una plină de speranță și bucurie pentru o familie cu 11 copii din Lugoj.

ACTIVITATE 1 ȘI 8 MARTIE

Liga noastră este, de asemenea, implicată în proiecte dedicate doamnelor și domnișoarelor, cu scopul de a promova egalitatea de gen și de a le oferi oportunități egale în cadrul mediului academic și profesional. Am organizat evenimente de 1 martie și 8 martie, în care să oferim doamnelor și domnișoarelor atenții care să le reamintească cât de importante sunt, dar și să discutăm despre problemele specifice cu care se confruntă femeile în societatea contemporană și cum le putem depăși împreună.

CAMPANIE PROMOVARE DREPTURI ȘI OBLIGAȚII ALE STUDENȚILOR

Această campanie are ca scop conștientizarea și informarea studenților cu privire la drepturile și obligațiile pe care le au în cadrul mediului universitar.

Campania a constat în organizarea de întâlniri educative și interactive, dar și postări pe conturile noastre de social media, menite să informeze și să încurajeze studenții să-și cunoască drepturile și să-și îndeplinească obligațiile în mod responsabil.

Prin acest demers, Liga Universității „Ioan Slavici” din Timișoara și-a asumat rolul de a dezvolta și promova un mediu universitar în care studenții să poată să-și cunoască și să-și exercite drepturile în mod conștient și responsabil. Această campanie nu doar informează și educă studenții, dar și îi încurajează să-și asume un rol activ în viața universitară și să contribuie la crearea unei comunități academice solide și deschise.

Astfel, campania de promovare a drepturilor și obligațiilor studențești organizată de către Liga Universității „Ioan Slavici” din Timișoara a fost un demers constructiv și important care a avut ca rezultat o mai mare conștientizare și implicare a studenților în gestionarea și dezvoltarea mediului universitar.

PROCESE VERBALE: